Το κολλαγόνο αποτελεί την πιο κοινή πρωτεΐνη στο ζωικό βασίλειο. Υπάρχουν τουλάχιστον 16 τύποι κολλαγόνου στη φύση, με τα κολλαγόνα τύπου Ι,ΙΙ και ΙΙΙ να είναι τα πιο κοινά. Το κολλαγόνο τύπου Ι αποτελεί συστατικό του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, καθώς και των τενόντων, των οστών, των δοντιών και των εσωτερικών οργάνων.

Ο ρόλος του είναι να προσφέρει δομή και ελαστικότητα στα όργανα αυτά. Ο όρος υδρολυμένα πεπτίδια αναφέρεται σε μικρότερα τμήματα της μεγάλης πρωτεϊνικής αλυσίδας του κολλαγόνου. Αυτά έχουν προκύψει με τη διαδικασία της υδρόλυσης που συναντάμε στη φύση.

Έτσι εξασφαλίζεται η άμεση απορρόφηση τους από τον οργανισμό και η καλύτερη αξιοποίηση από το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Όταν μάλιστα τα πεπτίδια προέρχονται από ψάρια τότε εξασφαλίζεται η βέλτιστη απορρόφηση, βιοδιαθεσιμότητα και ευκολία στην πέψη, αλλά και η απουσία δυσάρεστων παρενεργειών όπως η αύξηση της χοληστερίνης που παρουσιάζουν κολλαγόνα βόειας ή χοιρινής προέλευσης.